A régi magyar vers ünnepe

Családi feljegyzés szerint 1554-ben „lett Balassa Bálint, 20. octobris, 9 órakor délelőtt, szombat napon, Zólyomba”. Immár tizennégy esztendeje annak, hogy 1998. október 19-én, Balassi születésének 444. évfordulójának előestéjén, a Pesti Vigadóban, a Magyar Régizenei Társaság rendezésében irodalmárok és művészek hagyományteremtő hangversenyt tartottak azzal a céllal, hogy október 20-a, Balassi születésnapja, minden évben a régi magyar énekelt vers ünnepe legyen. A kezdeményezéshez utóbb csatlakozott, az 1926-ban alakult esztergomi Balassa Bálint Társaság, az MTA BTK Irodalomtudományi Intézete, az ELTE Régi Magyar Irodalom Tanszéke, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum. A hagyomány idén is folytatódik .

A PETŐFI IRODALMI MÚZEUM ÉS A MAGYAR RÉGIZENEI TÁRSASÁG tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait

2012. október 19-én, pénteken este 6 órára,a Petőfi Irodalmi Múzeumba,

(Budapest, V. ker., Károlyi Mihály u. 16.) Balassi Bálint születésének 458. évfordulójára, a Régi magyar énekelt vers ünnepére, a Balassi Bálint és köre című, ünnepi műsorra.

Ünnepi köszöntőt mond L. Simon László kultúráért felelős államtitkár

Az est szereplői: ARS RENATA szólóének-együttes, Csörsz Rumen István, Keresztesi Ildikó (Nagykároly), Kuncz László, Róka Szabolcs, Szabó István, Virágh László és Zádori Mária valamint Enyedi Anna Regina és Enyedi Bálint táncosok (Nagykároly)

MŰSORON: Balassi Bálint és követőinek énekei

Művészeti vezető VIRÁGH LÁSZLÓ

––––––––––––

A belépés díjtalan

Rövid URL: http://magyar-vers.hu/?p=1039

Beküldte: - szept 21 2012. Kategória Hírek, Programok. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:


Keresés az archívumban

Keresés dátum szerint
keresés a ketagóriákban
Keresés a Google-val

Bejelentkezés | Készítette Hazafias Versek