A magyar kultúra napja – Zenés színdarabbal és versmondással ünnepelnek Fejérben

2017-01-20_3-42-57

Bicskén szombaton musical előadással ünneplik a magyar kultúra napját. A Petőfi Művelődési Központban a Magyarock Dalszínház a Csoportterápia című darabot adja elő.
Csákváron szintén szombaton a szanatórium kultúrtermében Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója mond ünnepi beszédet. Azt követően az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola alsó tagozatos dráma szakköre ad műsort, majd az ifjúsági díj átadását követően Balogh Attila előadóművész Kifordítva címmel ad elő verseket és dalokat.
Dunaújvárosban vasárnap a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza ad otthont a magyar kultúra napi rendezvénynek. Az ünnepélyes műsor keretében adják át az idei év Pro Cultura Intercisae díját. A díjátadást megelőzően Csadi Zoltán színművész Petőfi Sándor naplójából idéz részleteket, míg a naplórészletek összekötéseként Tótin Katalin zongorajátéka lesz hallható. A díjátadást követően a Bartók Kamaraszínház művészeinek tolmácsolásában a magyar kultúra gyöngyszemeiből összeállított válogatást hangzik el.
Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban január 24-én Kié vagy, mondd? – zenés “seveledsenélküled” a 30-as évekből címmel Szávai Viktória és Adorjáni Bálint előadását élvezheti a közönség. Zongorán közreműködik: Nagy Szabolcs.
Perkátán, a felújított Győry-kastélyban Vivien Holloway író-olvasó találkozóját rendezik meg. A pénteki rendezvényen a résztvevők a magyar spekulatív irodalom egyik képviselőjével és a könyveivel ismerkedhetnek meg közelebbről.
Sárbogárdon a magyar kultúra napja alkalmából nyílt napot tart a József Attila Művelődési Központ. Szombaton a látogatók bejuthatnak olyan helyekre is (raktárak, gépház, színpad, próbatermek, kiállítási helyszínek), amelyek eddig zárva voltak a nagyközönség előtt.

Rövid URL: http://magyar-vers.hu/?p=1883

Beküldte: - jan 20 2017. Kategória Hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:


Keresés az archívumban

Keresés dátum szerint
keresés a ketagóriákban
Keresés a Google-val

Bejelentkezés | Készítette Hazafias Versek