400 millió forintos támogatást kap a Petőfi Irodalmi Múzeum

A támogatást az Arany János-emlékév keretében kapja a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) – közölte Prőhle Gergely, a PIM főigazgatója és az Arany-emlékév védnöki testületének titkára Budapesten.

  Hozzátette: a négymilliárd forintos keretből gazdálkodó emlékév fő céljai között szerepel a tudományos munka, a sokszínű kulturális programkínálat és az intézményi fejlesztés is, utóbbi részeként szeretnék megújítani a nagyszalontai Csonkatoronyban található Arany-kiállítást is.

Digitalizálnák Arany János összes költeményét2017-03-03_6-11-39

A főigazgató szerint az emlékév jó alkalom arra, hogy segítsen tisztázni, miként lehet a bölcsészettudományt a 21. század elvárásainak megfelelően fejleszteni. Kiemelte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kezdeményezését, amely Arany János összes létező költeményét szeretné digitálisan rögzíteni a legkiválóbb előadók tolmácsolásában.

A filológiai kutatások és az irodalomtörténet mellett szeretnének nyitni a kortárs irodalom felé is, eddig a Supka Géza Alapítvány és a Margó Fesztivál állt elő jelentős tervekkel ezen a téren – emelte ki.

Kitért arra is: a kormány határozatban döntött az Arany János-emlékévet lebonyolító bizottság felállításáról Áder János köztársasági elnök vezetésével. A testület tagja még Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke és Fekete György, az MMA elnöke.

Rövid URL: http://magyar-vers.hu/?p=1887

Beküldte: - márc 3 2017. Kategória Hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:


Keresés az archívumban

Keresés dátum szerint
keresés a ketagóriákban
Keresés a Google-val

Bejelentkezés | Készítette Hazafias Versek