A Magyar Költészet Napja alkalmából versolvasó mozgalom..

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a szatmárnémeti LiterArt Egyesület a Magyar Költészet Napja alkalmából versolvasó mozgalmat hirdet általános és középiskolás diákok számára, mely közös versmondással zárul az extracurriculáris tevékenységek hetén, április 2-6 között.

Fotó: szatmar.ro

A mozgalom célja a Magyar Költészet Napjának méltó megünneplése mellett az, hogy a versolvasás minél szélesebb körben terjedjen, a versek olvasata által a poétikai nyelv értelmezése is elérhetővé váljon a líraolvasó diákok számára.

A felhívás első fordulója során minden magyar tagozaton tanuló V-XII. osztályos diák egy verset, a magyar irodalom bármely általa olvasott, megkedvelt versét benevezi a versolvasó mozgalomba osztályszinten. Az osztály közössége szavaz a legszebb öt versre, melyet továbbjuttat a verseny iskolai fordulójába. A lista elkészítésének határideje: január 20.

A második fordulón a továbbjuttatott legszebb verseket látható helyen mindenki számára olvashatóvá kell tenni, melyre az iskola egész közössége szavaz, és kiválogatja iskolaszinten az öt legszebb verset. Ezt február 24-ig kell elkészíteni. A legszebb öt vers közül – szintén szavazással -megkeresik az iskola legszebb versét. A győztes kedvenc verset április 2-6. között az iskolában tanító magyartanár által kijelölt helyen és időpontban az iskola összes diákja egyszerre fogja felolvasni.

A LiterArt egyesület arra kéri az iskolák magyar tanárait, hogy a megyei szintű lista elkészítése végett a győztes kedvenc vers szerzőjét és címét a versmondó mozgalom adataival együtt – iskola, tanár(ok) neve, résztvevő diákok száma, esetleg fotók – április 25-ig küldjék el a szaktanfelügyelőnek a következő e-mail címre: gal_gyongyi@yahoo.com.

Azokban az iskolákban, amelyekben általános és középiskolai szinten is folyik oktatás, a magyartanárok a két oktatási ciklusban párhuzamosan is szervezhetik a versmondó mozgalmat, így a Magyar Költészet Napján két vers is elhangozhat a diákok előadásában.

szatmar.ro

Rövid URL: http://magyar-vers.hu/?p=709

Beküldte: - jan 16 2012. Kategória Hírek, Programok. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:


Keresés az archívumban

Keresés dátum szerint
keresés a ketagóriákban
Keresés a Google-val

Bejelentkezés | Készítette Hazafias Versek